هیئت نوجوانان قرآن وعترت
به وب سایت نوجوانان قرآن و عترت خوش آمدید
دو شنبه 13 خرداد 1392برچسب:, :: 23:9 ::  نويسنده : سجاد اسدی

شب اول قبر

 

توصیه هایی قبل از بچه دار شدن

 

علامه سید محمد حسین طباطبائی صاحب تفسیر المیزان نقل كردند كه: استاد ما عارف برجسته «حاج میرزا علی آقا قاضی» می‏گفت:

 

در نجف اشرف در نزدیكی منزل ما، مادر یكی از دخترهای اَفَنْدی‏ها (سنی‏های دولت عثمانی) فوت كرد.

 

این دختر در مرگ مادر، بسیار ضجه و گریه می‏كرد و جداً ناراحت بود، و با تشییع كنندگان تا كنار قبر مادر آمد و آنقدر گریه و ناله كرد كه همه حاضران به گریه افتادند.

 

هنگامی كه جنازه مادر را در میان قبر گذاشتند، دختر فریاد می‏زد: من از مادرم جدا نمی‏شوم هر چه خواستند او را آرام كنند، مفید واقع نشد؛ دیدند اگر بخواهند با اجبار دختر را از مادر جدا كنند، ممكن است جانش به خطر بیفتد. سرانجام بنا شد دختر را در قبر مادرش بخوابانند، و دختر هم پهلوی بدن مادر در قبر بماند، ولی روی قبر را از خاك انباشته نكنند، و فقط روی قبر را با تخته‏ای بپوشانند و دریچه‏ای هم بگذارند تا دختر نمیرد و هر وقت خواست از آن دریچه بیرون آید.

 

دختر در شب اول قبر، كنار مادر خوابید، فردا آمدند و سرپوش را برداشتند تا ببینند بر سر دختر چه آمده است، دیدند تمام موهای سرش سفیده شده است.

 

پرسیدند چرا این طور شده‏ ای؟

در پاسخ گفت: شب كنار جنازه مادرم در قبر خوابیدم، ناگاه دیدم دو نفر از فرشتگان آمدند و در دو طرف ایستادند و شخص محترمی هم آمد و در وسط ایستاد، آن دو فرشته مشغول سؤال از عقائد مادرم شدند و او جواب می‏داد، سؤال از توحید نمودند، جواب درست داد، سؤال از نبوت نمودند، جواب درست داد كه پیامبر من محمد بن عبدالله(صلی الله علیه و آله و سلم)است.

 

تا این كه پرسیدند: امام تو كیست؟

 

آن مرد محترم كه در وسط ایستاده بود گفت: «لَسْتُ لَها بِاِمامِ؛ من امام او نیستم»

 

در این هنگام آن دو فرشته چنان گرز بر سر مادرم زدند كه آتش آن به سوی آسمان زبانه می‏كشید.

 

من بر اثر وحشت و ترس زیاد به این وضع كه می‏بینید كه همه موهای سرم سفید شده در آمدم.

 

مرحوم قاضی می‏فرمود: چون تمام طایفه آن دختر، در مذهب اهل تسنن بودند، تحت تأثیر این واقعه قرار گرفته و شیعه شدند (زیرا این واقعه با مذهب تشیع، تطبیق می‏كرد و آن شخصی كه همراه با فرشتگان بوده و گفته بود من امام آن زن نیستم، حضرت علی (علیه السلام) بوده‏اند) و خود آن دختر، جلوتر از آنها به مذهب تشیع، اعتقاد پیدا كرد.



دو شنبه 13 خرداد 1392برچسب:, :: 23:2 ::  نويسنده : سجاد اسدی

  مرگ و شب اول قبر (افراد ضعیف النفس نخوانند)


بسم الله الرحمن الرحیم

تا حالا در مورد مرگ فکر کردید یا نه؟
شاید این سؤال برای بعضی ها ناخوشایند باشد
اما سؤال مهمی هست
چون خوشایند باشد یا نه بالاخره یک روز فرا میرسد
اینجا میخواهیم کمی با حوادث پس از مرگ آشنا شویم
و مهمتر از همه این که خودمان رو برای سؤالات شب اول قبر آماده کنیم
اما اگر آماده هستید پس شروع کنیم و ادامه ی مطلب را بخوانیم


انسان پس از مرگ بلافاصله توسط اقوام و خويشاوندان ، غسل داده مي شود و تنها چيزي كه پس از مرگ از دنيا با خودش مي برد چند متر پارچه سفيد (كفن)است كه او را پس از غسل
دادن به آن مي پيچند و پس از خواندن نماز ميت بدون معطلي به خاك مي سپارند .



خانه قبر كه اولين منزلگاه پس از مرگ است ، حضرت علي از آن به خانه وحشت ، ديار غربت خانه خاك ، و خانة تنهايي ياد مي كنند ، يا اهل التربه يا اهل الوحشه ...! خانه اي است تنگ ، تاريك و نمور كه غير از مرده كسي در آنجا نخواهد بود .


پس از دفن مرده در خانة قبر ، اقوام و آشنايان بدون معطلي به منزلشان بر مي گردند تا به مراسمات ترحيم و ختم و ميهماناني كه از دور و نزديك جهت تسليت گويي و ابراز همدردي‌ آنده اند برسند . ديگر نه برادري نه خواهري ، نه پدري و نه مادري ... هيچ كس با او ، نمي ماند . مگر اعمال او از نيك و بد . دو ملك خداوند يعني نكير و منكر اولين كساني كه به قبر مرده داخل مي شوند . لحظات بسيار سخت و دلهره آور است كه آن دو ملك انسان را مورد بازخواست قرار مي دهند ، خوشا به حال مؤمنين و آن كساني كه بتوانند به سوالات اين دو ملك پاسخ بگويند و بدا بحال انسانهاي كافر و فاسق و فاجر كه عذاب الهي را از آن ساعت درك خواهند نمود


بیایید یک نگاه به خانه مان بندازیم....چقدر سوت و کور و تاریک است
خدایا تنهایم نگذار 

ميت را پس از آنكه در قبر گذاشتند و قبل از آنكه خاك رويش بريزند تلقين مي كنند . تلقين كمك بسيار خوبي و چاره ساز براي ميت خواهد بود.

مرحوم مجلسي در روضه المتقين مي گويد :

تلقين سبب خواهد شد منكر به نكير بگويد بيا برويم تلقين حجت اش كردند ، احتياج به پرسيدن نيست پس بر ميگردند و سوال نمي كنند .

روزي سلمان براي مردي اين روايت را خواند :

خود را براي پاسخ به سوالات نكير و منكر آماده ساز ، آنها دربارة رسول خدا سوال مي كنند . اگر شك كردي و يا منحرف شدي پتكي كه در دست دارند بر سرت مي زنند كه بر اثر آن خاكستر مي شوي . او پرسيد سپس چه مي كنند . سلمان گفت : تو را باز مي گردانند و بار ديگر عذاب مي كنند ، او از نكير و منكر پرسيد كه آنها كيستند ؟

سلمان گفت : آنها نگهبان قبر هستند.

او گفت :آيا آن دو فرشته در قبر انسان را عذاب مي كنند ؟ سلمان گفت : آري .

بنابرآنچه كه در روايات متعدد از معصومين در اين باب وارد شده در خانة قبر
سوالاتي كه از انسان پرسيده مي شود عبارت اند از :


پیامبرت کیست؟
امامت کیست؟
کتابت چه نام دارد؟
دین ات چیست؟
عمرت را در چه راهی گذراندی؟
اموالت را از چه راهی بدست آوردی و در چه راهی صرف کردی؟
قبله ات کدامست؟
از نماز سؤال می کنند
از زکات سؤال می کنند
از روزه می پرسند
از حج سؤال می کنند
از دوستان انسان سؤال می کنند

امیدوارم که همگی بتوانیم به این سؤالات پاسخ دهیم
خدایا ما را عاقبت به خیر کن



دو شنبه 13 خرداد 1392برچسب:, :: 16:30 ::  نويسنده : سجاد اسدی

 

کربلا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو

مختصات: ‏۰″ ۰۲′ ۴۴°شرقی ‏۰″ ۳۷′ ۳۲°شمالی

نقشه

کَربَلا
کربلاء المقدسة Karbala
تصویری از کَربَلاکربلاء المقدسة Karbala

 

 

°۴۴٫۰۲۰شرقی °۳۲٫۳۷۰شمالی

اطلاعات کلی
نام رسمی : کَربَلا
کربلاء المقدسة Karbala
کشور : عراقIraq location map.svg
استان :

کربلا

شهرستان : کربلا
نام محلی : نینوا
نام‌های قدیمی : نینوا
سال شهرشدن : ۶۱ قمری
کَربَلاکربلاء المقدسة Karbala بر عراق واقع شده‌است
 
کَربَلا
کربلاء المقدسة Karbala

مردم
جمعیت ۵۷۲٬۳۰۰ نفر
زبان‌های گفتاری: عربی, عربی عراقی
مذهب: اسلام, شیعه
جغرافیای طبیعی
مساحت: ۵۲۸۵۶ کیلومتر مربع
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه: ۳۹ ° ۳۰ °
اطلاعات شهری
شهردار : اکرم الیاسری
پیش‌شماره تلفنی : ۴۰ ۹۶۴
جملهٔ خوش‌آمد به شهر
به شهر نینوا خوش آمدید


کَربَلا مرکز
استان کربلا، یکی از شهرهای جنوبی کشور عراق، با جمعیت ۵۷۲٬۳۰۰ نفر (۲۰۰۳ م) در ناحیه غربی فرات قرار دارد و فاصله‌اش تا بغداد ۱۰۵ کیلومتر است.

شهرت این شهر با نبرد کربلا در دهم محرم۶۱ هجری قمری پیوند دارد. حرم حسین بن علی در شهر کربلا یکی از مکان‌های مقدس اسلامی و زیارتگاه مسلمانان شیعه‌است.

محتویات

تاریخ

این شهر تا سال ۶۱ هجری قمری بیابانی بوده‌است به نام‌های نینوا، غاضریه و طف. اما بعد از سال ۶۱ قمری و رویداد کربلا، به‌تدریج مورد توجه شیعیان قرار گرفت و پس از ساخت گنبد و بارگاه برای کشته‌شدگان کربلا، به یکی از شهرهای زیارتی عراق تبدیل شد.

حسین بن علی در روز دوم محرم سال ۶۱ ماهی همراه کاروانش به کربلا رسید و پس از اطلاع از نام آن سرزمین گریه کرد و گفت: «به خدا سوگند، این زمین زمین کربلا است.» سپس گفت: «این خاکی است که جبرئیل از سوی پرودگار برای جدم، پیامبر خداآورده و گفته‌است که حسین در آن خاک شهید می‌شود.»

بنابر برخی گفته‌ها، حسین بن علی گوشه‌ای از زمین کربلا (زمینی به مساحت ۳۶ کیلومتر مربع) را که اکنون شامل قبر او و سایر کشته‌شدگان کربلا می‌شود، به شصت هزار درهم از مردم نینوا و غاضریه خریداری کرد و با آنها شرط کرد که مردم را برای زیارت به خاک سپردگانش راهنمایی کنند و از زائرین قبرش تا سه روز پذیرایی کنند.

درباره کربلا

کربلا از ثروتمندترین شهرهای عراق است و منابع اصلی درآمد آن از زائرین اماکن مذهبی و کشاورزی و بویژه محصول خرما است. این شهر از دو بخش قدیم یا بخش مذهبی و کربلای جدید تشکیل شده‌است. مدارس اسلامی و ساختمان‌های دولتی زیادی نیز در کربلا متمرکز شده‌اند.

حرم حسین بن علی که در برخی از منابع نیز آن را مسجدالحسین نامگذاری کرده‌اند، در مرکز بخش مذهبی شهر کربلا قرار دارد. در روز عاشورا بسیاری از مسلمانان و شیعیان جهت زیارت این مکان به شهر کربلا می‌آیند. بسیاری از زائران مسن نیز به کربلا می‌آیند تا آخرین سال‌ها و روزهای زندگی خود را در این شهر سپری کنند.

به دلیل وجود حرم حسین در شهر کربلا، ۱۰۰ مسجد و ۲۳ مدرسه دینی در این شهر ساخته شده‌است.

رجال سیاسی ایرانی مدفون در کربلا

کربلای معلی در طول تاریخ، مدفن بسیاری از مشاهیر، پادشاهان و رجال سیاسی ایرانی بوده‌است، در مطلب زیر به بررسی این افراد می‌پردازیم:

پادشاهان آل بویه

پادشاهان آل بویه قدیمی ترین پادشاهان دفن شده در حائر حسین هستند. بسیاری از این امیران شیعه در توسعه، بازسازی و تزیین حرم امام حسین(علیه السلام) و دیگر امامان شیعه نقش مؤثری داشتند. چند تن از آنان در داخل بقعه‌ای در صحن کوچک خاک شده‌اند. در زمان‌های پیشین، بقعه‌ای بر فراز قبر آنان وجود داشت که در میان مردم به بقعه آل بویه شهرت داشت. در ۱۲۶۸ ق عبدالرسول خالصی به دستور رییس اوقاف وقت عراق این بقعه و آثار تاریخی آن را تخریب کرد.

مظفرالدین شاه قاجار

وی از پادشاهان قاجار است که فرمان مشروطیت را در ۱۳۲۴ ق صادر کرد و در همان سال از دنیا رفت. بر اساس وصیت اش او را در کربلا به خاک سپردند. قبر مظفرالدین شاه داخل رواق فقیهان یا رواق پادشاهان است و روی آن با موزائیک فرش شده‌است.

محمد علی شاه

محمد علی شاه فرزند مظفرالدین شاه از پادشاهان دوره قاجار و از مخالفان مشروطه‌است که به سبب به توپ بستن مجلس شورای ملی شهرت دارد. وی در ۱۳۴۱ ق از دنیا رفت و در کنار قبر پدرش دفن شد. این قبر نیز با موزائیک فرش شده و اثری از خود قبر نیست.

احمد شاه

احمد شاه فرزند محمد علی شاه و آخرین پادشاه سلسله قاجار است که در دوران وی کودتای ۱۲۹۹ رضا خان به وقوع پیوست. او در ۱۳۴۸ ق از دنیا رفت و در کنار قبر پدرش به خاک سپرده شد. روی قبر وی را با موزائیک فرش کرده‌اند.

امیر کبیر

میرزا تقی خان هزاوه‌ای مشهور به امیر کبیر، صدر اعظم معروف و شهیر عصر ناصرالدین شاه است که به دستور وی در ۱۲۹۸ ق در حمام فین کاشان به قتل رسید و در رواق پادشاهان به خاک سپرده شد. در کنار قبر وی فرزندش ساعد الملک و برادرش میزا حسین خان دفن شده‌اند.

سلطان حمزه میرزا صفوی

حمزه میرزا فرزند شاه اسماعیل صفوی از شاعران و ادیبان عصر صفوی بود. وی در ۹۹۷ ق در اردبیل از دنیا رفت و در داخل حرم امام و در رواق پادشاهان به خاک سپرده شد. حمزه میرزا دیوان شعر و کتابی در سلسله انساب و شرح حال شاعران و عالمان از خود به یادگار گذاشت.

میرزا شفیع خان مازندرانی صدر اعظم

وی از نخست وزیران یا صدر اعظم‌های عصر قاجار است که در ۱۲۲۴ ق درگذشت و در رواق پادشاهان دفن شد.

میرزا موسی وزیر

میرزا موسی خان وزیر طهران از حکم رانان عصر ناصری در ایوانی در سمت جنوبی صحن به خاک سپرده شده‌است.

معیر الممالک

دوستعلی خان معیر الممالک، رییس ضراب خانه و امور دارایی عصر ناصری، در داخل رواق دفن است. قبر او در اتاقی کوچک و آینه کاری شده قرار دارد.

حاجی میرزا آغاسی

از وزیران عصر محمد شاه قاجار است. او را در رواق پادشاهان به خاک سپردند.

ظل السلطان

ظل السلطان فرزند ناصرالدین شاه و حاکم اصفهان در عصر ناصری و مظفری است. قبر وی در رواق پادشاهان قرار دارد.

زاهدالدین شاه

شاهزاده هندی، برادر محمد نجف میرزا، به همراه چند تن از شاهزاده‌های هندی معاصر هند در رواق جنوبی دفن شده و مقبره کوچک آنان با آینه تذهیب شده‌است. معروف ترین آن شاهزاده‌ها، غیر از زاهدالدین شاه، سلطان برهان نظام شاه پسر سلطان احمد هندی است که در ۹۶۱ ق در هند از دنیا رفت.

منبع: عتبات عالیات عراق؛ دکتر اصغر قائدان

 



درباره وبلاگ

آدرس هیئت نوجوانان قران وعترت:خیابان ولیعصر بالا تر از میدان منیریه خیابان صنیعی پور حسینیه جواد الائمه_ هیئت نوجوانان قران وعترت ساعت هیئت 6تا8 شب .پنجشنبه شب ها در خدمت شماست
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان هیت قران وعترت و آدرس ghoranoetrate.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->