هیئت نوجوانان قرآن وعترت
به وب سایت نوجوانان قرآن و عترت خوش آمدید
سه شنبه 7 خرداد 1392برچسب:, :: 11:11 ::  نويسنده : سجاد اسدی

جوان خداترس و آیات عذاب الهی

امام صادق‌(ع)، فرمود: روزی سلمان در بازار آهنگران عبور می‌كرد، دید جوانی فریاد می‌كشد و جمعیت بسیاری دور او را گرفته‌اند و آن جوان به روی زمین افتاده و بی‌هوش شده است. مردم تا سلمان را دیدند نزد او آمدند و گفتند: گویا به این جوان، بی‌هوشی یا دیوانگی روی آورده است. به بالین او بیایید و از خدا بخواهید، تا وی نجات یابد.
وقتی جوان، احساس كرد كه سلمان در كنارش است، آرامش یافت و چشم خود را گشود و عرض كرد: من نه دیوانه‌ام و نه حالت بی‌هوشی به من رخ داده است، بلكه در این بازار عبور می‌كردم، وقتی دیدم آهنها را روی سندانها گذاشته و می‌كوبند، به یاد این آیه قرآن افتادم.
...‌ فَالَّذِینَ كَفَرُوا قُطِّعَتْ لَهُمْ ثِیابٌ مِنْ نارٍ یُصَبُّ مِنْ فَوْقِ رُؤُسِهِمُ الْحَمِیمُ * یُصْهَرُ بِهِ ما فِی بُطُونِهِمْ وَ الْجُلُودُ * وَ لَهُمْ مَقامِعُ مِنْ حَدِیدٍ؛[1] برای كافران، لباسهایی از آتش بریده شود و آب سوزان بر سرهای آنها ریخته گردد، كه شدت گرمی آن، اندرون و پوستشان را بسوزاند و برای آنها گرزهایی از آتش قرار داده شود.
یاد این آیه مرا به این وضع درآورده است. محبت آن جوان با ایمان، در قلب سلمان راه یافت. او را به دوستی خود انتخاب كرد و همواره سلمان با او رفاقت داشت، تا وقتی كه به وی خبر دادند دوستت در بستر مرگ قرار گرفته است. سلمان به بالین او آمد و گفت: ای فرشته مرگ (عزراییل) با برادر من مهربانی كن. صدایی شنیده شد كه گفت: ای سلمان، من نسبت به هر شخص با ایمان، رفیق و مهربانم[2].
[1] . سوره حج، آیه 20ـ 23.



دو شنبه 6 خرداد 1392برچسب:, :: 10:40 ::  نويسنده : سجاد اسدی

اصول دین ومذهب

اصول دین ومذهب در اسلام بر پنج قسم است((:۱.توحید ۲.عدل۳.نبوت ۴.امامت ۵.معاد.))

توحید :یعنی خدای متعال یکی است وشریک و همتایی ندارد

عدل:یعنی خداوند بزرگ مرتبه ستمگر نمی باشد .

نبوت:یعنی خداوند ژیامبرانی را برای ارشاد مردم فرستاد که اولین آنها آدم و آخرین آنها حضرت محمد است.

امامت:یعنی پس از پیامبران اسلام دوازده نفر به امامت رسیدند که اولین آنها حضرت علی (ع) وآخرین آنها امام زمان (عج)است.

معاد :یعنی همه ی انسانها در روز رستاخیز زنده شده نیکوکاران به هبشت میروند و بد کاران به جزای اعمال خود میرسند.

تقلید

شناختن وفهمیدن برنامه دین اسلام همانند دیگر رشته های علمی نیازمند تلاش و کوشش زیاد است و به آسانی به دست نمیآید.

 

به همین خاطر دانشمندانی هستند که سالیان دراز با زحمت وتحمل سختیها در حوضه های علمیه درس خوانده تا اسلام را بشناسند و آنرا به ذیگران بیاموزند.اینها عالمان متخصصان دین اسلام وجانشینان پیامبر گرامی (ص)و امامان (ع) ودر زمان حاضر هستند وبه هر یک از انان مجتهد گفته میشود .یک انسان بالغ دختر یا پسر حتماُ باید در مسایل دینی آگاه باش ولازم است از یک مرجع جامغ الشرایط تقلید کند و و مسایل دینی خود را طبق دستور آن مرجع عمل نماید تا اعمالش در نزد خداوند قبول باشد.راستی آیا شما مرجع تقلید خود را انتخاب کرده اید

راه شناخت مرجع تقلید

بهترین راه شناخت مرجع تقلید این است که دو نفر روحانی تحصیل کرده در حوزه های علمیه که کارشناس در امور دین باشند و مردم به سخنان آنان اطمینان باشندمجتهدی را به عنوان مرجع تقلید به ما معرفی کنند.

زمان عمل به احکام

دستور های عملی اسلام برنامه زندگی هر مسلمان است که پسران از آغاز شانزده سلگی و دختران از آغاز ده سالگی باید آنها را رعایت کنند .

باید توجه داشت که سن بلوغ بر اساس سال شمسی وشناسنامه ای نیست بلکه بر اساس سال قمری میباشد.

مقدمات نماز

وضو

قبل از نماز وضو میگیریم و با چهره ای شاداب آماده ی نماز میشویم .

وضو باعث پاکی بدنو صفای روح و روشنی دل میشود.

کیفیت انجام وضو به ترتیب زیر میباشد:

۱.نیت

ابتدا نیت میکنیم یعنی به قصد اطاعت از فرمان خدا وضو میگیریم.البته قبل از وضو گرفتن مستحب است دست های خود را تا مچ بشوییم.

۲.شستن صورت

پس از نیت صورت را از بالا به پایین از جایی که موی سر روییده است تا چانه میشوییم.

 

 ۳.شستن دست راست

 

دست راست را از آرنج تا نوک انگشتان،از بالا به پایین میشوییم.

۴.شستن دست چپ

بعد از شستن دست راست،دست چپ را مانند دت راست میشوییم.

۵.مسح سر

پس از شستن صورت ودستها،با رطوبتی که بر دست مانده است روی سر را مسح میکنیم.یعنی دست راست را روی سر گذاشته کمی به جلو میکشیم.

۶.مسح پا

پس از مسح سر،پای راست را از نوک انگشت تا آخر روی پا مسح میکنیم .بعد از پای راست ،پای چپ را مسح میکنیم و با ای عمل وضو تمام میشود.

وضوی جبیره

اگر دست یا صورت زخم باشد بطوری که آب برای آن ضرر داشته باشد ،باید پارچه پاک یا چیز دیگری مثل چسب بر آن بگذاریمو هنگام شستن سایر جاها ،بر آن قسمت،تنها دست تر بکشیم.

 

غسل

یکی از کارهای مستحب در روز جمعه وقبل از اذان ظهر شستشوی مخصوصی به نام غسل جمعه است که از پاداش و ثواب بسیاری برخورد است.

غسل را به دو صورت میتوان انجام داد :

 غسل ارتماسی.غسل ترتیبی

در غسل ارتماسی به نیت غسل ،تمام بدن را به یک باره در آب فرو برده میشود.

در غسل ترتیبی ،اول سروگردن ،بعد نیمه راست بدن و سپس نیمه ی چپ بدن را شسته میشود.

در انجام غسل همانند وضو باید نیت نمود .

یعنی غسل را برای انجام  اطاعت از دستور خداوند انجام میدهیم.

 

 

تیمم

 

اگر به اندازه ی کافی آب برای وضو یا غسل وجود نداشته باشد،یا آب برای بدن ضرر داشته با شد و یا برای انجام وضو وغسل وقت کافی نباشد و...باید به جای وضو یا غسل ،تیمم کنیم.

آیا شما دوستان خوب میدانید چگونه باید تیمم کرد ؟

1.نیت وزدن کف دستها بر زمین

به قصد اطاعت از فرمان خدا ،ابتدا کف دو دست را بر خاک پاک میزنیم .

2.کشیدن دستها بر پیشانی

کف دستها را به تمام پیشانی و دو طرف آن از محل روییدن مو تا ابروها و بالای بینی میکشیم.

3.کشیدن دست چپ به دست راست

کف دست چپ را به تمام پشت دست راست از برآمدگی موچ تا نوک انگشتان میکشیم.

4.کشیدن دست راست به دست چپ

بعد از آن دست راست را به تمام پشت دست چپ از برآمدگی مج تا نوک انگشتان میکشیم.

 

 

 لباس نمازگزار

شما نمازگزان جوان گرامی ،برای دیدار مهربانترین موجودات حاضر شده اید.امامان ما برای نمازشان لباس مخصوص داشته اند.لباس نمازگزار باید پاک و مباح باشد،یعنی متعلق به خودش باشد ویا اگر متعلق به شخص دیگری است با اجازه و رضایت صاحبش آنرا بپوشد .زنان ودختران باید در نماز ،تمام بدنشان را پوشانده باشند،ولی پوشاندن صورت و دستها وپاها تا مچ لازم نیست ،ولی اگر نامحرمی آنها را میبیند،پاها را نیز باید بپوشانند.

 

مکان نماز گزار

مکان نمازگزار باید مباح باشد یعنی یا از خودش باشد یا اگر از دیگری است با اجازه و رضایت صاحبش باشد.همچنین جایی که پیشانی را بر روی آن قرار میدهیم باید پاک باشد.

جای پیشانی،زانوها ونوک انگشتان پا،نباید بیش از چهار انگشت بسته ،پست وبلند باشد وبهتر است بر روی زمین هموار نماز بخواند. بهترین مکان برای نما خواندن ،مسجد است.مومن در مسجد مانند ماهی درآب استو در آن آرامش پیدا میکند.

نماز جماعت

اگر نمازهر چند مختصر وبا تاخیر به جماعت خوانده شود،به مراتب بیشتر از نمازی که به تنهایی ،هر چند طولانی و در اول وقت خوانده شود ثواب و ارزش دارد.

چگونه در نماز جماعت شرکت کنیم؟

1.وارد صف میشویم ودر جایی می استیم که بین ما وصف جلو یا کسی که طرف راست و چپ ما ایستاده است بیشتر از یک گام فاصله نباشد.

2.بعد از نیت با گفتن تکبیره الاحرام ((الله اکبر))وارد نماز میشویم.

3.بعد از تکبیره الاحرام ساکت می ایستیم تا امام جماعت حمد و سوره را بخواند.در نماز جماعت قرائت به عهده ی امام جماعت است وما در رکعت اول و دوم ،حمد و. سوره را نمیخوانیم.

4.همزمان با امام جماعت به رکوع وسجده میرویم و قنوت و تشهد را انجام میدهیم  و همه جملات رکوع وسجده و تسبیحات اربعه و تشهد و سلام را همراه امام جماعت میخوانیم واز کارهای او پیروی میکنیم.

5.در هر رکعت اگر خواستیم اقتدا کنیم باید توجه داشته باشیم که معمولا در دو حالت میتوان به نماز جماعت پیوست:

الف:وقتی امام جماعت مشغول قرائت حمد وسوره یا قنوت باشد.

ب:وقتی که امام جماعت در رکوع است(واگرتنها به رکوع امام جماعت هم برسیم یک رکعت به حساب میاید.)

 

 

 مبطلات نماز

 

از آغاز تا پایان نماز باید از کارهایی که نماز را باطل میکند بپرهیزیم از جمله :

1.خوردن وآشامیدن

2.روی از قبله برگردانیدن

3.سخن گفتن

4.خندیدن

5.گریه کردن

6.کم وزیاد شدن واجبات نماز از روی عمد.

7.کم و زیاد شدن ارکان نماز از روی عمد و فراموشی.

 

روزه

انسان در مسیر عادی زندگی قدر نعمت هایی که خداوند به او ارزانی داشته ،نمیداند.تا تشنه نشود قدر آب را را وتا گرسنه نشود قدر نان را نمیداند ،واز سوی دیگر به درد گرسنگان وتشنگان نمیرسد،از این رو خداوند در طول سال روزه را بر مسلمانان واجب کرده است تا قدر نعمتهای خدا را بداند و با درد گرسنگان آشنا شوند و به فکر یاری آنها بیفتند.روزه،اردوی ترتیبی وماه رمضان اردوگاه پرورش روح وتقویت ایمان مسلمانان است.

 

احکام روزه

1.روزه مانند نماز به نیت احتیاج دارد و بهتر است که در شب اول ماه رمضان نیت کنیم که میخواهیم هر روز ماه رمضان را به دستور خدا وبه خاطر خدا روزه بگیریم.

2.روزه آن است که انسان به مدت یک ماه باید هر روز از اذان صبح تا اذان مغرب برای اطاعت از فرمان خدا،از برخی کارها خودداری کند،یعنی :

الف:نباید چیزی بخوریم یا بیاشامیم ،هر چند که مقدارش کم باشد،اما اگر کسی به اشتباه و بدون توجه چیزی بخورد یا بیاشامد روزه اش باطل نمیشود. البته باید دانست فرو بردن آب دهان روزه را باطل نمیکند.

ب:روزه دار نباید در استخر یا حوض یا دریا سر را زیر آب ببرد ولی رفتن به زیر دوش اشکالی ندارد.

 3.درس خواندن وامتهان داشتن وضعف نباید دختر و پسر مسلمان را از روزه باز دارد.

4.خداوند مهربان به مسافران اجازه داده است که در زمان مسافرت روزه نگیرند ولی باید بعد از ماه رمضان به تعداد آن روزه ها روزه بگیرد.

5.یکی دیگر از کارهایی روزه را باطل میکند،رساندن غبار غلیظ به گلو و حلق است،پس در حال روزه نباید به فضایی که دارای دود وغبار غلیظ است وارد شویم.

6.استفاده از بوی خوش و عطر در حال روزه اشکالی ندارد ،ولی بوییدن گلها وگیاهان معطرمکروه است.

7.اگر کسی به خاطر بیماری موفق به روزه ماه رمضان نشود باید بعد از ماه رمضان وپس از بهبودی به تعداد آن روزه ها روزه بگیرد،که به آن روزه ،روزه غذا گفته میشود.

 

منابع:کتاب دانستنی هایی برای دختران وپسران.رساله بخش مسائل دینی.



دو شنبه 6 خرداد 1392برچسب:, :: 10:33 ::  نويسنده : سجاد اسدی

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله رب العالمین، و الصلاة و السلام علی محمد و آله الطیبین الطاهرین، و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین.

«پیشگفتار»

همانگونه که در بخش احکام عمومی (در تعریف تکلیف) گفتیم: «انسان در مقابل آفریدگار جهان که ولیّ نعمت همۀ جنبندگان است وظایف ویژه و مشخصه ای دارد. این وظایف پس از گذشت مدت کوتاهی از عمر متوجه انسان شده و باید بطور کامل احکام الهی را را از جان و دل انجام دهد».

 «شرايط عمومى تكاليف»

اکنون لازم است بدانیم توجه تکلیف به انسان دارای شرایطی به شرح زیر است:

1ـ عقل اولین شرط تکلیف هر انسان است؛ بنابراین ديوانگان نسبت به انجام دستورات و احکام الهی تكليف و وظیفه ای ندارند.

2- بلوغ دومین شرط تکلیف است و بنابراین افرادی مانند اطفال که هنوز به حدّ بلوغ نرسیده اند مکلّف نبوده و احکام الهی متوجه آنان نمی باشد. البته بلوغ نیز علائمی دارد که به زودی بیان خواهد شد.

3- اختیار یکی دیگر از شرایط تکلیف است. پس هر عاقل و بالغی که از خود هيچ اختيارى در بجا آوردن دستورات الهی ندارد مكلّف نبوده و تکلیفی ندارد.

4- قدرت و توانایی نیز از جملۀ شرایط تکلیف است که پس از احراز مراحل سه گانۀ فوق مورد توجه است و شخص عاقل و بالغ و مختاری كه به طور كلى از انجام وظايف الهیِ ناتوان و عاجز است تكليف ندارد. البته اگر بگونه ای باشد که نسبت به انجام برخى وظايف ناتوان است، نسبت به همان بعض مكلّف و نسبت به بعض دیگر تکلیف ندارد؛ چرا كه تكاليف الهى هيچ گاه بالاتر از ميزان قدرت و توانايى افراد نمی باشند.

 «علائم تكاليف»

علائم رسیدن به تکلیف در دوشیزگان به شرح زیر است:

1- خارج شدن منی چه در خواب یا در بیداری یکی از علائم تکلیف نوجوانان است. مسائل مربوط به خارج شدن منی در آینده بیان خواهد شد.

2- روئيدن موى های مشکی و خشن زیر ناف؛ بالا و اطراف عورت.

3- اگر تا پیش از اتمام 15 سال قمری هیچ یک از دو علامت فوق در نوجوان پسر ظاهر نشده باشد باید به علامت سوم که اتمام 15 سال قمری و پا گذاشتن در شانزدهمین سال تولد است توجه کنند. بنابراین، هر نوجوانی که تا 15 سالگی جنب نشود موهای مشکیِ خشن هم زیر ناف و بالای عورتش ظاهر نشده باشد باید اولین روز پانزدهمین  سال قمری خود را اول تکلیف خود حساب کند. ضمنا چنین افرادی توجه داشته باشند که 15 سال قمری حدود 165 روز کمتر از 15 سال شمسی است.

بنابراین، چون در چنین حالتی نوجوانان به حدّ تکلیف می رسند باید به لوازم تکلیف خود که تقلید از مجتهد جامع الشرایط است عمل کنند و بی توجهیِ به آن موجب عقاب در روز قیامت خواهد بود.

 «تعریف تقلید و احکام آن»

اندکی پیش از این که انسان علائم بلوغ را در خود مشاهده کند، اولین وظیفه اش این است که احکام و مسائل الهی را فرا گیرد، و از آنجا که آموزش مسائل الهی از مبانی اسلام برای همگان امکان پذیر نیست از اینرو باید با پیروی از مجتهدی که از همۀ مجتهدان دیگرِِ زمان خود دانا تر (اعلم) باشد به فراگیریِ دستورات الهی بپردازد و این آموزش و عمل کردن به دستور مجتهد اعلم را تقلید می گویند. پس بر عکس آنچه عموم مردم گمان کرده اند، تقلید، به معنای مراجعۀ غیر دانا در فنی به متحصص و دانای در همان فن است.

قرآن کریم این معنا را در آیه 34 از سوره نحل تذکر داده و می فرماید: «فَسْئَلوا أَهلَ الذِّكْرِ إن كُنْتُم لا تَعْلَمُون؛ یعنی «اگر نمی دانید از اهل علم و دانش جویا شوید». نه اهل ذکر در این آیه منحصر به علما و دانشمندان یهود و نصاری است و نه منحصر به علما و دانشمندان اسلامی، بلکه مقصودِ آیه همۀ علوم در همۀ اعصار می باشد؛

توضیح بیشترِ آن، این است که اگر بخواهید متحمّلِ ضررهای دنیوی نشوید باید در هر کاری از کارهای دنیا به اهل فن و متخصصان همان فن مراجعه کنید، اگر هم بخواهید متحمّلِ ضررهای اخروی نشوید باید به علما و دانشمندان علوم قرآن مراجعه کنید.

این معنا در عرف جوامع بشری نیز به وضوح مشهود است و هر فردی از افراد بشر برای انجام کارهای روز مرّۀ خود به متخصص در هر فن مراجعه می کند؛ فی المثل اگر بخواهند خانه بسازند به مهندسین و معمارهای مربوطه مراجعه میکنند، اگر بخواهند از درد گوش بهبودی پیدا کنند به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه می کنند، اگر از بیماری معدی رنج می برند به پزشکان و متخصصان داخلی مراجعه میکنند، اگر موتور اتومبیلشان معیوب شده باشد به مکانیک و اگر چراغهای آن معیوب باشد به باطری ساز و اگر لاستیک سایی دارد به جلو بند ساز و اگر چرخهای آن کم باد شده باشد به آپاراتی و .... مراجعه خواهند کرد که صد البته همۀ اینها به نوعی تقلید نامیده می شوند. اما نمی دانم چرا این تقلیدها عیب نیست، ولی تقلید در مسائل شرعی و احکام و علوم دینی در انظار بی شماری از مردم عیب به شمار آمده به گونه ای که در مذمت آن هم شعرِ:

«خلق را تقلیدشان بر باد داد   *   ای دو صد لعنت بر این تقلید باد»

را سروده اند. در صورتی که مصداق این شعر تقلیدهای کورکورانه و تقلید از مردم جاهل است!

بهر حال، هر انسان بالغ، عاقل، دارای قدرت و اختیار باید به تكاليفی که مجتهد اعلم از مبانی دینی مانند: قرآن، سنت و احادیث، سیرۀ پیامبر(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) استخراج کرده است بدون چون و چرا عمل کند.




درباره وبلاگ

آدرس هیئت نوجوانان قران وعترت:خیابان ولیعصر بالا تر از میدان منیریه خیابان صنیعی پور حسینیه جواد الائمه_ هیئت نوجوانان قران وعترت ساعت هیئت 6تا8 شب .پنجشنبه شب ها در خدمت شماست
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان هیت قران وعترت و آدرس ghoranoetrate.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->